fbpx

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΥΛΙΚΑ
Τα Φύλλα της Εύας με ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΑΛΕΥΡΙ

  • 450 γρ. πράσο (ψιλοκομμένο, σοταρισμένο)
  • 50 γρ. σπανάκι (ψιλοκομμένο)
  • 50 γρ. σέσκουλο (ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
  • 20 γρ. άνιθο (ψιλοκομμένο)
  • 5 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Μία σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • Αλάτι – Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ: Aρχικά σοτάρουμε το πράσο με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε σε αυτό τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη. Βγάζουμε από τον καταψύκτη τη συσκευασία των 2 φύλλων, ανοίγουμε το καπάκι και αφαιρούμε το επάνω παγωμένο φύλλο καθώς και το ενδιάμεσο διαχωριστικό. Τοποθετούμε τη γέμιση και επανατοποθετούμε το επάνω φύλλο της συσκευασίας ξανά μέσα στο χάρτινο ταψάκι και πάνω από τη γέμιση. Προαιρετικά, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψεκάζουμε με λίγο νερό. Η πίτα μας είναι έτοιμη για ψήσιμο, κατά προτίμηση σε κρύο φούρνο στους 160-170C μέχρι να ροδίσει.

Που θα μας βρείτε:

Λεωφόρος Μαραθώνος 8,
Τ.Κ. 19009, Αθήνα
Τηλ. 2110122305
[email protected]

Παραδοσιακές πίτες με χειροποίητο φύλλο, χωρίς συντηρητικά!

Copyright © "Μεσογειακή Πίτα" 2024
Created by: _Pinged